14 maart, 2017

Kokker-ellen (51) Indische zoetzure hap met taugé


Ik ben dol op Aziatisch eten.
Omdat koolhydraten momenteel niet in mijn eetpatroon vallen moet ik het in gerechten met veel groenten zoeken.

Deze pittige kip is echt een aanrader.
Manlief krijgt er wel rijst bij.

Wat u voor 2-3 (wij zijn grote eters) personen nodig heeft:

250 gr. kipfilet bakken in olie of becel.

Toevoegen in deze volgorde:
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 rode paprika, in stukjes
1 fijngesneden pepertje
bakje champignons, in plakjes
1 gesnipperde prei

1 kop kippenbouillon
sausje van:
4 eetlepels ketchup
7 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel bruine suiker

250 gram taugé (als laatste toevoegen)

Makkelijk en lekker.
*****

Geen opmerkingen: